Ruokatapahtumana GastroApprot
Opiskelen ensimmäistä vuotta ammattikorkeakoulussa, mutta
silti kouluun kuuluva juhlimiskulttuuri on jäänyt itselle melko vieraaksi. En ole
kokenut mitään kiinnostusta approja kohtaan, mitä hauskaa voi olla viidentoista
tupaten täynnä olevan baarin kiertämisessä? Saati sitten niiden väljähtäneiden
oluiden tai shottien juomisessa. No suoraan sanottuna ehkäpä isoin syy miksen
approihin ole osallistunut on pelko siitä seuraavan päivän olotilasta.
Sen sijaan, kun kuulin että huhtikuussa ollaan järjestämässä
gastroapproja, mitkä painottuvat juomisen lisäksi syömiseen olin heti valmis
lähtemään mukaan. Approissa oli mukana 11 Helsingin keskustassa sijaitsevaa eri
tasoista ravintolaa ja approt suorittaakseen tuli asioida ainakin yhdeksässä. Niinpä
heitin 24.04.2017 ennakkokäsitykset romukoppaan ja lähdin mukaan luokkalaisteni
kanssa approilemaan.
Ensiksi haimme appropassit Virgin Oilista, josta koko
tapahtuma alkoi. Jonojen vuoksi emme kuitenkaan jääneet syömään paikan päälle
vaan siirryimme heti seuraavaan pisteeseen, ravintola Oficinaan. Oficina on tuo
Helsinkiin Latinalaisen Amerikan makuja ja ei ollut minulle ennestään tuttu paikka.
Tarjolla oli tacokuoressa ylikypsää possua ja hintana oli 4€, toki myös juomia
oli alennetuin hinnoin, esim. 0,33l tuoppi lageria 3€. Tarjoilu oli hieman
takkuilevaa, mutta henkilökunnan pirteä fiilis pelasti tilanteen. Pienen
odottamisen jälkeen saatiin maistuvat, mutta hieman viileät tacotkin kouraan. Taco
oli oikein maukas, mutta ehkäpä hieman ylihinnoiteltu kokonsa ja muiden appron
ravintoloihin nähden. Mielenkiinnosta kurkin myös baaritiskin toiselle puolelle
missä tacot valmistettiin, kaikki näyttikin olevan hyvin suunniteltua ja
valmistus tapahtui ripeästi.
Possutaco ja lager |
Olon possunniskaa ja lapin puikulaa. |
Hetken terassifiilistelyn jälkeen lähdimme siirtymään
seuraavaan kohteeseen, ravintola Oloon. En ole aiemmin syönyt
Olossa, sen
hintatason vuoksi, joten odotukset olivat korkealla. Yllätyksekseni annokset
maksoivat täällä ainoastaan 5€. Tarjolla oli lehtikaalisalaattia mantelilla,
possunniskaa ja puikulaa sekä jälkiruokana tyrniä ja Napueta. Söin possunniskaa
ja annos koottiin tiskillä jokaiselle asiakkaalle erikseen tilauksesta. Oli
hienoa päästä seuraamaan huippuammattilaisen otteita lähietäisyydeltä. Toki
kaikki oli misattu täysin etukäteen ja annos ainoastaan koottiin asiakkaan
edessä. Toiminta oli kellontarkkaa ja hyvin tasalaatuista kaikilla. Lihat
olivat lämpösäilytyksessä tiskin takana, puikulasosee pursotinpussissa
hauteessa ja annoksen päälle tuleva crumble erillisessä astiassa tiskillä. Possunniska
oli erityisen maukasta ja todella onnistunut kokonaisuus,
hinta-laatusuhteeltaan päivän paras annos! Puhumattakaan siitä kuinka niin
yksinkertaisesta annoksesta saa niin kauniin. Olon jälkkäri, tyrniä ja Napueta. |
Emon mallasleipä lohimoussella ja siian mädillä. |
Loosessa söimme palat flatbreadia, mikä maksoi 3,5€ kappale.
Tiskillä työskenteli ainoastaan yksi mies, joka samanaikaisesti teki leipiä,
kaatoi juomia ja veloitti asiakkaita. Oli ihan pikkanen kiire päällä varmasti koko
illan. Leivät olivat tosi hyviä, todella ohut kuori, pohjalla chipotle
kastiketta, täytteinä chorizoa, aurinkokuivattua tomaattia ja jalopenoa, päälle
tuli vielä rucolaa. Osalle porukasta flatbread oli liian tulinen, mutta
mielestä niissä oli juuri sopiva potku!
Tässä vaiheessa iltaa alkoi vatsa olemaan jo sen verran
täynnä ja kello näyttämään sen verran paljon, että oli aika lähteä suuntaamaan
kotiin. Ei ihan se yhdeksän ravintolan läpikäyminen toteutunut, no jääpähän
ainakin petrattavaa seuraavaan kertaan. Oli kyllä niin hauska ilta, että tuli
luvattua lähteä luokkalaisten kanssa joku kerta niille normaaleille ryyppy
approillekin. Siitä taitaakin tulla sitten ihan erilainen päivitys.
Mielenkiintoisia nettisivuja aiheeseen liittyen:
www.bailataan.fi täältä löytyy tietoa opiskelijabileistä ja approista!
www.emo-ravintola.fi
www.olo-ravintola.fi
www.ragu.fi
Kommentit
Lähetä kommentti