Kokemuksia Muumikahvilasta



Stockmannin Mumin Kaffen logo ja ihania muumimukeja.

Vierailin toukokuun alussa Helsingin Stockmannilla sijaitsevassa Muumikahvilassa, viralliselta nimeltään Mumin Kaffe. Kahvila sijaitseen keskustan tavaratalon kolmannessa kerroksessa ja se on super suosituiksi muodostuneen konseptin kolmas kahvila. Aiemmin avatut Mumin Kaffet sijaitsevat Kruunuhaassa ja Mechelininkadulla. Muumikahviloiden ydinkonseptina on yhdistää skandinaavista designia maailmanlaajuisesti tunnettuun Muumi-brändiin lapsiystävällisessä ympäristössä. Kaikista kahviloista löytyykin konseptin mukaisesti paljon tekemistä lapsille, niin muumikirjoista pehmoleluihin ja puolapuihin. Mielestäni konsepti on hyvin onnistunut yhdistämään designin toimivaan ja tyylikkääseen kahvilakokonaisuuteen. 

Mumin Kaffen valikoimaa.
Vierailin Mumin Kaffessa toukokuun alussa, lauantai iltapäivällä, tunnelma oli hyvin rauhallinen ja kahvilassa oli ainoastaan muutama asiakas lisäkseni. Kahvila sijaitsee Stockmannin kolmannessa kerroksessa päähissejä vastapäätä, tilassa joka on aiemmin ollut tavaratalon omaa myyntiä varten. Mielestäni tila on otettu hienosti haltuun ja muumikahvila tuo mukavaa vaihtelua Stockmannin kahvilatarjontaan. Tila on visuaalisesti näyttävä kuusimetsän vihreine seinineen ja kultaisine valaisimineen, tilassa on yhdistetty erittäin onnistuneesti klassisia designhuonekaluja moderneihin ratkaisuihin. 

Rahkapulla ja kahvi.
Palvelu oli todella ystävällistä ja itse ilahduin positiivisesti, kun tiskin takana oli eri ikäisiä ihmisiä töissä. Mikä sopisikaan Muumikahvilaan paremmin, kun ystävällinen, muumimamman kaltainen hahmo kahvilatyöntekijäksi. Tarjolla oli laaja valikoima, melko perinteisiä suolaisia ja makeita kahvilatuotteita. Mainitsemisen arvoisia oli toki tarjolla olleet mokkapalat, raakakakut sekä karjalanpiirakat. Mielestäni olisi ollut hauskaa, jos tuotteet olisi nimetty muumihahmojen mukaan, esimerkiksi muumimamman suklaaruudut tai pikku Myyn kuppikakut. Tilasin kahvilasta kupin kahvia sekä rahkapullan, kahvi oli erinomainen, mutta pulla oli pettymykseksi hieman kuiva, mutta silti ihan hyvänmakuinen. Ruokatarjonta oli kahvilassa aika laaja, olisin kuitenkin toivonut tuoreutta tuotteilta. Toisaalta saattoihan kyseinen pulla olla ainoastaan huono yksilö ja muut leivonnaiset näyttivät myös herkullisilta.  


Lastennurkkaus ja Muumien esi-isän hahmo.
Muumit olivat näkyvästi esille kaikessa kahvilan toiminnassa, seinämaalauksissa, pehmohahmoina ja muumimukeina -ja lautasina. Kahvilassa oli myös myynnissä erilaisia Muumi tuotteita. Erityisen Wau -elämyksen tarjosi kahvilan visuaalisuus, seinämaalaukset ja muumitaide sekä hienot isot Muumihahmot. Voisin kuvitella, että kahvila on erityisen kiinnostava aasialaisille turisteille sekä lapsiperheille, toki olin itsekin Muumifanina aivan fiiliksissä kahvilassa. Kahvila oli ottanut lapset todella hyvin huomioon, ja tämä onkin erinomainen erottautumiskeino muista Helsingin keskustan kahviloista. Lapsille olisi paljon ihmeteltävää kahvilan piirustusnurkassa jossa pääsee istumaan muumihahmojen viereen tai kiipeillessä puolapuilla. 

Muumikirjoja ja mörkö.
Suomen ruokamatkailustrategiassa on esitelty kolme eri painopistealuetta ruokamatkailulle, Taste of place, Pure pleasure sekä Cool and creative from Finland. Taste of Place tuo esiin alueellista ruokakulttuuria, suomalaisuutta, suomalaista elämäntapaa ruoan kautta. Pure pleasure korostaa suomalaista puhdasta ruokaa, mikä tekee hyvää mielelle ja ruumiille. Cool and creative from Finland tuo esiin kansainvälisesti tunnettuja suomalaisia ruokailmiöitä. Mielestäni Stockmannin Muumikahvila kuuluu selkeästi viimeisimpään ryhmään, Cool and creative from Finland. Muumikahvila edustaa hienosta kansainvälisesti tunnettuja Suomi tuotteita, kahviloissa on näkyvästi esillä kotimaista designia, erilaisia muumituotteita, perinteisiä kahvilatuotteita, kuten korvapuusteja sekä ystävällistä palvelua.

Mielestäni Stockmannin Mumin Kaffe on erinomainen kahvila, joka tarjoaa omaperäisellä konseptillaan elämyksiä Muumien hengessä. Erityistä kiitosta kahvilalle erinomaisesta palvelusta ja ystävällisestä ilmapiiristä, laajasta valikoimasta sekä kauniista ja mielenkiintoisesta miljööstä. Sen sijaan Muumeja olisi voinut korostaa vielä enemmän, aiemmin mainittujen tuotteiden nimien kautta ja mielestäni olisi mahtavaa, jos paikan päällä olisi joskus myös eläviä Muumihahmoja joiden kanssa voisi kahvitella. Myös hieman parannettavan varaa olisi tuotteiden tuoreudessa. Kokonaisuudessaan Mumin Kaffe oli erittäin positiivinen kokemus ja tulen varmasti vierailemaan täällä uudelleen.

Lähteet ja mielenkiintoisia nettisivuja sekä artikkeleita asiaan liittyen:

https://www.moomin.com/fi/

https://www.moomin.com/fi/blog/kolmas-mumin-kaffe-muumikahvila-helsingin-sydamessa/

https://www.stockmann.com/

Kommentit

Suositut tekstit