Tuusulanjärven pyöräilyreitti ja vieraanvaraisuus



Edellisessä kirjoituksessa kerroin Tuusulanjärven pyöräilyreitistä ja sitä ympäröivistä ruokapalveluista. Tällä kertaa pohdin kyseistä aluetta ja sen palveluita vieraanvaraisuuden näkökulmasta. Alueelta löytyy melko paljon ruokapalveluita, muutama majoitusmahdollisuus sekä museoita ja kulttuuripalveluita. Nämä kaikki kuuluvatkin vieraanvaraisuusalaan. Vieraanvaraisuusala käsittää kaikki alat jotka tarjoavat vieraille eli asiakkaille palveluita vastinetta vastaan. Ravintola, -majoitus ja matkailualat ovat merkittävimpiä vieraanvaraisuusalan osa-alueita. 

Mielestäni vieraanvaraisuudessa tärkeintä on vieraiden vastaanottaminen, kestitseminen ja vieraiden viihtymisen varmistaminen. Ystävällisyys, huolehtiminen ja avuliaisuus kuuluvatkin vieraanvaraisuuteen oleellisesti ja vieraanvaraisuudessa on aina kyse isännän ja vieraan välisestä suhteesta eli ihmistenvälisestä vuorovaikutuksesta.

Uskoisin vieraanvaraisuuden korostuvan alueen majoituspaikoissa ja heidän tarjoamissaan palveluissa. Esimerkiksi Majatalo Onnela ja Hotelli Gustavelund tarjoavat majoituspalveluita sekä kahvila ja ravintolapalveluita samassa yhteydessä, jolloin onnistunut vuorovaikutus ja hyvä vieraanvaraisuus on elinehto onnistuvalle liiketoiminnalle sekä asiakkaiden houkuttelemiselle palaamaan käyttämään palveluita uudelleen. 

Lottamuseo Tuusulanjärvellä minkä yhteydessä Lottakanttiini toimii. Kuva lainattu epressi.com

Alueelta löytyy useita kahvilatuotteita tarjoavia palveluita kuten Lottakanttiini ja kahvila Aulis. Lotta Svärd Säätiön ylläpitämä Lottakanttiini sijaitsee Lottamuseon yhteydessä ja kaikki kahvilatuotteet tehdään käsityönä paikan päällä. Lottakanttiinin keittiössä tutkitaan 1930 -luvun reseptiikkaa ja parhaimmista resepteistä muokataan nykyaikaisia tuotteita perinteitä kunnioittaen. Lottakanttiini onkin rehellinen omalle liikeidealleen ja upealle miljöölle, kun palvelun saa vielä hymyn ja ystävällisyyden kera on kyseessä todellisesta vieraanvaraisuudesta. Tuusulanjärven alue herää kukoistukseen kesäkautena jolloin alueen yritykset saavat suuren osan vuoden tuotoista ja vieraanvaraisuus sekä perinteinen ystävällisyys on tärkeässä roolissa yrityksien toiminnassa.

Lähteet ja mielenkiintoisia nettisivuja sekä artikkeleita asiaan liittyen:



Kuva: https://www.epressi.com/media/userfiles/46669/1447662507/lottamuseo-juhlii-20.-toimintavuottaan-2016.jpg

Kommentit

Suositut tekstit